Despre oameni care mă inspiră

Am avut onoarea să-l întâlnesc pe consulul general al României la Milano, domnul Adrian Georgescu, care a participat alături de comunitatea română, la evenimentul cultural românesc „Toamnă româno-italiană” din Milano și am avut ocazia să stau de vorbă cu domnia sa.

Am admirat clarviziunea și pragmatismul dumnealui plus vasta sa cultură. Am admirat dragostea și deschiderea pentru România, spre binele românilor din Milano și ar mai fi multe lucruri pozitive de spus. Evenimentul a avut loc datorită bunei colaborări ale Asociației Andacon și Asociației „Universul Prieteniei” reprezentat de doamna Rodica Rodean.

„Omul devine ceea ce gândește.” Buddha

În aceste timpuri, când întâlnim din ce în ce mai rar experiența, anvergura, calitate, echilibru, luciditate si charisma necesară unui diplomat de stat civilizat european, am avut deosebita ocazie să-l avem în mijlocul nostru, pe domnul consul Adrian Georgescu. O prezenţă care impune nu doar respect, ci şi o covârşitoare admiraţie iar privirea lui limpede arăta o inimă curată și o conștiință dreaptă. Nu am putut să nu remarc faptul că era bine informat despre evenimentul la care era prezent, despre persoanele implicate în organizare, dar mai ales despre românii stabiliți în Milano și care au activitate culturală, sincer m-a impresionat interesul lui de a cunoaște îndeaproape activitatea culturală românească din Italia. Spun toate acestea, pentru că eu, care vin din mediul funcționarilor publici, nu prea am avut ocazie să întâlnesc asemenea modele, ci dimpotrivă, consilieri locali care își reprezentau interesele personale și care în cele mai multe cazuri  erau greu de găsit şi de abordat.

„Cunosc mulți oameni care de departe par ceva, iar de aproape nimic.” La Fontaine

Domnul Adrian Georgescu cu o prezență, atitudine, standard și anvergură deosebită, arată cum ar trebui să fie un adevărat diplomat, o persoană publică. Cineva care într-adevăr poate fi numit o “personalitate publică”. Cineva care într-adevăr are calibrul necesar justificării funcției ce o ocupă ca reprezentant al unei țări civilizate în Europa, cu care ne putem mândri.

„Fă ceva minunat! Oamenii ar putea imita gestul tău.” Albert Schweitzer

Iată că noi, românii înstrăinați de patria mamă, suntem autentice fragmente de românism care sărbătorim țara și poporul din care ne tragem, pe oriunde ne-au dus cărările vieții, alături și concomitent cu ROMÂNIA din inimi și doruri.

Noi, scriitorii români, dorim din toată inima ca țara noastră să fie cunoscută și respectată în lume. Trebuie făcut ceva. Ziarele străine se grăbesc să publice articole despre hoții români și mai puțin despre valoarea și calitățile noastre de popor civilizat european.

„Scrie. Asumă-ți riscuri. Nu va fi ușor, însă doar așa poți realiza ceva cu adevărat.” William Faulkner

Să nu se uite și să fie clar, că prin străinătate există și români demni de respect, de valoare, care fac tot ce pot pentru a promova România, din inimă şi gândire sinceră şi dezinteresată, chiar dacă au ales să plece departe.

Mă simt fericită și recunoscătoare pentru oamenii deosebiți care au apărut în ultima vreme în viața mea.

„Oamenii sunt atât de fericiți cât se hotărăsc să fie.” Abraham Lincoln