IZVOR DE SUFLET ROMÂNESC AUSTRIA – 1 IUNIE 2019

La Viena, într-un cadru intim și perfect ales, a avut loc un eveniment cultural românesc cu titlul IZVOR DE SUFLET ROMÂNESC.

Manifestarea culturală aflată la cea de-a XIII -a ediţie a marcat Ziua Copilului, Ziua Europei și Ziua Romanilor, a fost realizată de Cercul Cultural Româno-Austriac ”UNIREA” Wiener Neustadt, președinte domnul Ioan Godja. Domnul Mag. Lukas Marcel Vosicky a fost primul care a luat cuvântul, reprezentând Societatea Austro-Română din Viena, au urmat apoi Prof. Univ. Dr. Anton Ilica, Col (r) dr.ing. Constantin Avădanei, Prof. Floare Ranta Cândea, din partea Salonului Cultural Gutenberg, Arad , Alexandru Făgădar, directorul Casei de Cultură din Mihai Viteazu și lista poate continua cu multe nume sonore românești din zona Alba Iulia, Maramureș, Arad, Timișoara, ș.a.

De asemenea, au fost înmânate premii și diplome în semn de recunoștință pentru păstrarea și răspândirea culturii și spiritualității românești în țară și peste hotare.

La acest eveniment, fiecare inimă de român a bătut cu dor şi drag, cu respect şi cu apreciere faţă de ţara natală! Un eveniment în care s-au format punţi de comunicare, s-au întărit prietenii, s-au schimbat percepţii şi mentalităţi prin lectură în comunitatea românească.

Felicitări tuturor participanților: Grupul de inițiativă din Alba Iulia,  reprezentanți ai Salonului Gutenberg Arad, reprezentanți ai Editurii Mircea cel Bătrân Olănești și ai Palatului Culturii Bistrița, scriitori, istorici, oameni de cultură, muzeografi și jurnaliști din diferite zone geografice ale României și Austriei.

Am fost extraordinar de impresionată de recitalurile susținute de micul patriot Tudor Limbean(8 ani) din județul Alba și tânăra Andra Sâiu(14 ani), interpretă a folclorului oltenesc, Caracal și Romanați, jud. Olt, Corul Casei de Cultură Mihai Viteazu, județul Cluj, dirijor Pr. Sebastian Zăhan.

Tudor Limbean într-un reportaj realizat de Col (r) dr.ing. Constantin Avădanei

Am fost mișcată până la lacrimi de acest eveniment, a fost pur și simplu minunat. Pe scurt, a fost o atmosferă veselă. Totul a fost foarte bine organizat, sunt fericită că am venit și recunoscătoare domnului Ioan Godja amfitrionul acestui eveniment, pentru invitația trimisă.

În acest context, îmi revine deosebita onoare şi plăcere să transmit, din partea Asociației Scriitorilor Români din Austria, cele mai alese gânduri de succes participanţilor, de apreciere şi sincere felicitări tuturor acelora care s-au implicat în organizarea acestui extraordinar eveniment!