Cultura trebuie să circule, pentru a fi cunoscută

În perioada 13-16 decembrie 2019, în cadrul Asociației Scriitorilor Români din Austria am avut plăcerea să-l avem ca oaspete pe tânărul poet, Sebastian Golomoz – un romantic incurabil, cum s-a făcut remarcat prin poeziile sale de dragoste.  

Pentru că eu cred  în calitatea oamenilor care scriu, în lumea culturală şi literară, în acest sens am organizat la întâlnirea anuală cu colaboratoarele din firma D&C Gumann și momente poetice, unde reacțiile de fericire nu au întârziat să apară.

Poetul Sebastian Golomoz a răspuns prin numeroase poezii la freamătul de încântare a românilor prezenți la eveniment, iar la final a avut loc o sesiune de autografe și o cascadă de fotografii.

Asociația Scriitorilor Români din Austria  i-a acordat o diplomă de excelență poetului Sebastian Golomoz, pentru întreaga sa operă în care s-a remarcat și ne-a încântat.

Evident că nu putea să lipsească nici ultimele noastre apariții editoriale din cadrul Asociației Scriitorilor Români din Austria  și astfel povestea romanului Crăciunul care mi-a schimbat viața  a atras interesul celor prezenți.

Recâștigarea prestigiului scriitorului român este pentru mine prioritară, întrucât am observat cum în ultimii ani, prestigiul scriitorului român tot mai mult se degradează. Oamenii sunt preocupați pentru viața de zi cu zi, se plâng mereu că nu mai au timp suficient pentru a citi, că bugetul nu le mai permite să cumpere cărți și tot mai mult se adâncește prăpastia între scriitor și cititor. În acest sens, în data de 15 decembrie, ne-am deplasat la Biserica Ortodoxă Română „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Salzburg, unde Preotul Dr. Dumitru Viezuianu, i-a acordat oaspetelui nostru, la sfârșitul sfintei slujbe, ocazia de a încânta credincioșii prezenți cu un scurt moment poetic.

Amabil cum este bine cunoscut, poetul Sebastian Golomoz ne-a acordat și un generos interviu în exclusivitate pentru Asociația Scriitorilor Români din Austria .

Dorința mea personală este de fapt, ca cititorul să fie alături de noi, și să se implice ca într-o adevărată echipă, pentru că scriitorii nu pot exista fără cititori și nici scriitorii nu pot schimba ceva singuri.

Pentru că au mai rămas doar câteva zile până la sosirea Crăciunului, Asociația Scriitorilor Români din Austria  vă dorește să aveți un Crăciun ca la carte!

Sărbători luminate cu pace și împlinire!