Oaspeți de vază = timp prețios

Cea mai bună investiție pe care poți să o faci este să îți dedici timpul prietenilor și familiei tale.

Se spune că dacă vrei să ai o anumită viață, petrece timp cu oameni care o au deja, ei bine, eu nu vreau să copii pe nimeni, însă îmi place să ascult oameni de la care am ce învăța. Oameni care mă fac să stau trează prin ce povestesc.

A fost o deosebită onoare să avem asemenea oaspeți în casa noastră timp de patru zile. Timpul s-a scurs revoltător de repede, mai ales pentru faptul că bioenergoterapeutul Ancu Dincă a avut plăcerea să ne prezinte, ba mai mult, să ne facă și demonstrații cu și despre dispozitivele pe care domnia sa le-a descoperit după studii și experimente științifice. Invențiile domniei sale au fost înregistrate la OSIM și au participat la două saloane internaționale de inventică – la Bruxelles în 2001, și la Geneva, în 2003, unde a fost răsplătit cu medalii. În spatele acestor reușite sunt ani de muncă și studii timp în care stimabila dumnealui soție i-a fost alături. Evident că prezentarea științifică pentru restabilirea și tratamentul câmpului energo-informațional al omului, ne-a determinat să programăm o viitoare vizită la sediul dumnealui din București, în viitorul apropiat.

Între un pișcot, o măslină și un păhărel cu câte ceva, discuțiile au fost din cele mai variate, de mare interes mai ales pentru faptul că am schițat proiecte de viitor ce vor avea la bază promovarea culturii, spiritualității și identității românești cu orizonturi cât mai largi.

Domnul Ioan Chirilă, pe lângă faptul că este un adevărat reporter profesionist, iar acest lucru s-a dovedit prin felul în care le-a determinat pe doamnele care au acceptat să ofere câte un scurt interviu reprezentativ, să-și anihileze emoțiile în fața camerelor de filmare, este și un bun solist de muzică populară.  La biserica ortodoxă din Salzburg, domnul Ioan Chirilă ne-a încântat cu melodiile sale, ne-a adus puțin din România de acasă, ne-a alinat sau poate ne-a stârnit dorul de meleagurile natale. Un om deosebit prin felul lui de a fi și care m-a determinat să-l invit la noi acasă. Este calm, glumeț, cu foarte mult bun simț și mai ales are grijă să nu deranjeze.

Ce-ar fi o televiziune fără un cameraman iscusit?! Ei bine, domnul Manuel Bătrâneanu este omul de bază care dă viață interviurilor adunate în teren, la studioul de televiziune și uneori chiar și de la distanță poate fi de ajutor. Un om cu experiență în domeniu, căci altfel nu ar fi colaborat cu domnul Ancu Dincă.

Tot scriind eu aici, îmi dau seama că e timpul să vă spun despre doamnele care se află în spatele meritelor acestor domni. Vreau să vă spun că sunt absolut minunate soțiile acestor domni, mai ales prin calmul pe care-l emană, răbdarea și înțelepciunea lor. Este mare lucru să găsești partenerul potrivit, iar când ai acest noroc, care este numai în mâinile noastre a fiecăruia, când găsești partenerul potrivit reușești tot ce-ți propui. Doamnele acestea sunt adevărate raze de lumină pentru partenerii lor. Am avut plăcerea să admir cum se completează. Fiecare este la locul potrivit.

Cu acești oameni minunați am pornit la drum prin Salzburg – nu eu, ci soțul meu i-a însoțit, căci eu, ca de obicei am rămas gospodină acasă. Domnul Ancu Dincă și-a dorit să cunoască la Salzburg,  români care au reușit să se evidențieze prin ceia ce fac, prin atitudine, profesie, educație, iar noi am ales oamenii de lângă noi, români cu care ne mândrim, iar dumneavoastră, cei ce citiți acest articol, îmi veți da dreptate despre acest lucru, când le veți asculta interviurile. Sunt sigură că mai sunt încă mulți români cu care ne putem mândri, dar în funcție de timpul avut la dispoziție am propus pe dumnealor.

Mama mea îmi spunea mereu: „Câtă vreme în jurul tău sunt oameni mai înțelepți decât tine, ești pe drumul cel bun. Pentru că mereu ai ceva de învățat de la ei. Zi de zi ei te vor determina să devii mai bună.” Avem nevoie de oameni care să ne conteste deciziile și opiniile în viața noastră pentru a ne păstra atenția, pentru a fi receptivi și a ne simți permanent stimulați.

”În fiecare zi sunt recunoscător nopților ce se transformă în dimineți, prietenilor ce devin familie, și viselor ce se transformă în realitate.”

Vă mulțumesc, oameni minunați pentru că mi-ați oferit ocazia să vă cunosc.

One Comment

  1. Ancu Dinca

    Uneori nu există cuvinte suficiente cuvinte să mulțumești așa cum se cuvine celor care ți se alătură în această poveste frumoasă a românilor de succes din diasporă, pe care la TS TV o veți găsi în cadrul emisiunii “Dor de România”. Echipa TS TV o face simplu, cu recunoștință.
    La Salzburg, orașul lui Mozart, am avut privilegiul și onoarea de a cunoaște doi OAMENI încântători. Doamna, Daniela Gumann, volubilă, efervescentă, zâmbitoare, și Domnul, Constantin Gumann, diplomat, conservator, meticulos, au fost gazdele noastre. Am descoperit, prin intermediul povestirilor și gândurilor cuprinse în cărțile domniilor lor, echilibrul lor existențial ăîntr-o comunitate de oameni cu mentalități rigide, stricte, specifice salzburgezilor. Experiențele lor de viață s-au exprimat într-un context socio-cultural și economic delicat, restrictiv, dar corect și echitabil. Cu îngăduință, dar și cu responsabilitate, cu delicatețe, dar și cu respect, au împlinit destine și oameni. Reușita, succesul lor s-a bazat pe o complexă atitudine sănătoasă tipic românească, tradițională. Prin intermediul domnilor Gumann am ajuns într-o comunitate românească fascinantă, muncitoare, implicată și integrată în cotidianul societății austriece, cu povești de viață dramatice ori supuse neprevăzutului, presărate cu evenimente tragice sau bucurii. Credința creștină îi unește pe toți, iar preotul Dumitru Viezuianu îi păstorește cu înțelepciune, evlavie și bunăcuviință.
    Cu astfel de oameni am petrecut câteva zile de neuitat!
    N-am uitat de bunătățile culinare ale doamnei Gumann și de profunzimea dialogurilor cu domnul Gumann.
    Pentru tot acest răsfăț echipa TS TV vă mulțumește, dragii noștri Daniela și Constantin Gumann.

Comments are closed.