Tabăra de creaţie „Un deceniu de Prietenie la Iaşi”

Recent, am participat împreună cu multă lume bună la  o Tabăra de creaţie „Un deceniu de Prietenie la Iaşi”, organizată de Asociaţia Universul Prieteniei a cărei președinte este distinsa doamnă Rodica Rodean – unul din oamenii dați de Dumnezeu pentru ai împăca sufletește pe toți.

Doamna Rodean reușește de fiecare dată să mă impresioneze cu câtă pasiune organizează sărbătorile și evenimentele culturale, jertfind sâmbetele, duminicile şi alte sărbători, în loc să fie cu familia. Trăim o viață din fugă…Alergăm după ceva și, apoi, obținând îți dai seama că nu a fost atât de important și că ai pierdut timpul în van. Pentru fiecare om sunt esențiale întâlnirile pentru formarea lui. Dacă nu suntem disponibili sau deschiși, ratăm aceste întâlniri și ne pierdem în van și rutină.

Această festivitate a fost dedicată recunoașterii publice a celor care promovează valorile noastre perene. Florile recunoștinței noastre tuturor celor care-și aduc din plin aportul pe tărâmul cultural, sincere felicitări doamnei Rodica Rodean pentru buna organizare până la cele mai mici detalii.

 

Un eveniment la care emoțiile  și bucuria au fost la cote maxime! Cultura unui neam îl reprezintă în totalitate. Ce ne-am face fără pilonii culturii în societate, fără oamenii de creație care le întâlnesc în dezvoltarea profesională, continuă să ne amintească de poezia lui Eminescu, strunele lui George Enescu, sau de  cei ce ne-au lăsat horele strămoșești.

A fost un eveniment care a provocat un ecou în întreg orașul Iași. Felicitări organizatorilor, participanților, dar mai ales ce au pus umărul la înființarea acestei minunate asociații  dar mai cu seamă au parcurs împreună cei 10 ani de prietenie și colaborare. M-am simțit onorată să fiu invitată la acest eveniment, onoarea fiind cu atât mai mare cu cât reprezentam Asociația Scriitorilor Români din Austria care și-a făcut prezența ca partener la acest deosebit eveniment.

Din Austria, vă transmitem un sincer și călduros:

La mulți ani, Asociației Universul Prieteniei în frunte cu inimoasa președintă Rodica Rodean!

 

 

 

One Comment

Comments are closed.