Mesaj femeilor emancipate

Începutul acestei primăveri promițătoare îmi oferă plăcutul prilej de a vă transmite dumneavoastră, tuturor doamnelor și domnișoarelor, mesajul meu de prețuire și apreciere pentru toată truda dumneavoastră și rolul dumneavoastră în societate dar și pentru delicatețea cu care înseninați zilele grele ale partenerilor de viață.

Voi fi o susținătoare a românilor de bună credință și voi sprijini acele activități care vor asigura protejarea valorilor creștine în societatea noastră modernă.  Prioritar pentru mine, va fi asigurarea unui dialog continuu cu românii și societatea în care trăiesc, respectiv Austria. Strategia de comunicare va miza pe aspectul emoţional şi raţional al problematicii românilor în Austria. Îmi place să susțin imaginea unei femei emancipate, plină de demnitate şi împlinită, prin simplele bucurii ale vieţii care sunt aceleaşi în întreaga lume şi nu necesită bogăţii enorme pentru a fi trăite. În acest sens, vom institui un dialog deschis şi continuu în problematica femeii cu mesajul că cea mai fericită poţi fi chiar la tine acasă.

Demnitatea este o atitudine care ne distinge – este aprecierea pe care ne-o dăm singuri, fără a conştientiza acest lucru – prin ea ne câştigăm respectul sau lipsa de respect din partea celorlalţi. Demnitatea ne face să fim superiori sau inferiori altora. Este timpul acum pentru anumite femei să fie chemate în aceste roluri și responsabilități mai mari, si este important ca acest lucru să fie permis în lumea întreagă, în diferite comunități și diferite tradiții spirituale. Doresc pe această cale să aduc un mesaj fiecărei femei, în parte, să nu cadă pradă competiției pentru putere cu bărbații, căci asta este pur și simplu distructiv. Rolul nostru nu este înlocuirea sau copleșirea bărbaților, ci dimpotrivă, să fim furnizoare și susținătoare dăruite în instituirea păcii și cooperării. Într-un sens tradițional, femeile trebuie să facă familiile să funcționeze, ele trebuie să mențină familiile împreună, ele trebuie să aibă grijă să-și păstreze feminitatea și gingășia indiferent de rolul de conducere pe care îl are. Acesta este mesajul meu personal către toate femeile.

„Din pasiunea unei femei izvorăște viața eternă.” (James Clavell)

„Educi un băiat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o întreagă generație.” (Brigham Young)