Diploma de merit Excelența condeiului a fost acordată Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

După o perioadă de grea încercare  și eforturi de a respecta izolarea impusă, cu toate măsurile corespunzătoare, am decis să vizităm oficial minunata echipă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, la sediul din București, Bulevardul Magheru.

Evenimentul a fost organizat din timp în cele mai mici detalii și s-a desfășurat exemplar, conform programului stabilit. După audierea Imnului jurnalistului român, în deschiderea momentului a luat cuvântul, domnul președinte Doru Dinu Glăvan menționând necesitatea fortificării caracterului presei ca instituție de utilitate publică,  asumarea și responsabilitatea actului jurnalistic și  înțelepciunea atitudinii.

A urmat o scurtă prezentare a cărților publicate sub egida Uniunii Scriitorilor Români din Austria, și apărute la Editura UZPR.  

În spatele știrilor care le ascultăm sau le citim în ziare se află jurnaliștii devotați care își diminuează tot mai mult programul de odihnă și timpul petrecut cu familia, pentru a aduna în timp record cele mai valoroase și inedite știri pentru ca noi să fim cât mai bine informați și în cel mai scurt timp.

 Un scriitor cu povestea, poezia sau  romanul său poate să schimbe societatea, să influențeze gândirea și comportamentul celor care-l citesc. Un scriitor poate să influențeze o epocă chiar, însă rolul jurnalistului este esențial, imens în societatea contemporană.  Atât scriitorul cât și jurnalistul,  au rolul de a reda fapte și a exprima opinii, a trezi emoții și a aduce argumente, slujind cu sfințenie etica profesională a jurnalistului și  cea a scriitorului. Jurnaliștii au un rol esențial în țările democratice. Fără ei, nu am avea o agendă publică comună, nu am cunoaște noutățile de zi cu zi și, poate cel mai important, nu am putea ști și critica injustițiile sau abuzurile celor care ne guvernează.

ASRA evidențiază și recunoaște public, prin oferirea unor distincții, pentru eforturile făcute  de cei mai activi și implicați jurnaliști cu valoroase inițiative și acțiuni de publicistică.  10 jurnaliști au fost răsplătiți cu Diploma Excelența condeiului și medalii care încununează o activitate deloc ușoară și mai ales în vremuri tot mai tulburi. Membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, care au fost onorați cu distincțiile ASRA au fost: Rodica Subțirelu, Mihaela Rusu, Roxana Istudor, Mariana Păduraru, Miron Manega, Firiță Carp, Petre Gavrilă, Marian Nencescu, Dan Toma Dulciu și președintele Doru Dinu Glăvan.

ASRA a înțeles că pentru a produce schimbare, pentru a genera impactul dorit în societate, ai nevoie de parteneri puternici și dedicați cauzei, este un lucru fără de care nu poți reuși. și-a propus să recompenseze performanța, eficiența și calitatea celor pasionați să scrie și mai ales să publice adevărul din România și să creeze noi standarde în rândul condeierilor. Să încercăm toți să devenim și mai buni, mai atenți, mai implicați, mai responsabili față persoanele din jurul nostru și față de mediul înconjurător

Ceremonia s-a desfășurat în cadru restrâns,  nu a durat mult, după care cei prezenți au continuat conversațiile în format small talk.

One Comment

  1. Pingback: Diploma de merit Excelența condeiului fost acordată Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – ASRA | Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Comments are closed.