Revista Gutenberg 49 la Arad!

Sub razele dătătoare de frumos, în Gerar, a avut loc, recent, Salon de iarnă Gutenberg!

La Gala Excelenței, Ediția a patra s-a „purtat” în după amiaza albastră… Rouge, Noir et Bleu!

În prezența unei selecte asistente, cu respectarea dispozițiilor legale, au avut loc mai multe „puncte” care au scris istorie: a fost lansată ediția Gutenberg decembrie 49, a fost lansată cartea regretatului colonel Constantin Avadanei. De asemenea, cartea elevei de clasa a cincea, Elisa Diana Mihăilă, din București, precum și două CD-uri: Corul Ortodox Macea 125 și „Iute mai trece vremea”, Maria Aiftincăi, care a prezentat și Albumul „Când Culorile vorbesc”.

Asistența a fost formată din membri de Salon, ca un Dialog al generațiilor! Familia domnului colonel a fost reprezentată de cele două fiice, Bianca și Nona, precum și de către dl. colonel ing. Constantin Budereș, de la Cugir. Fost coleg la Academia Tehnică Militară, dar și la Uzina Mecanică din Cugir. În altă ordine de idei, atmosfera a fost întreținută de ing.

Valer Muler, dirijor Cor Biserica Ortodoxă Macea (care are în repertoriu 700 de cântece!) Fiindcă la Salon nu se discută nici omul, nici opera, au fost intervenții de un aplomb elegant

Eugenia Ponta Pete a cântat Unirea Mică, Ioan Vasile Marcu a invocat divinitatea printr-un altfel de mod de exprimare ca registru liric, Adina Matei Lăpăduș și-a prezentat creațiile!

Intervenții referitoare la plămădirea primelor Saloane în Arad au adus un plus de valoare prin Maria Criste, Anton Ilica, Eugeniu Criste, Valeriu Ilica, Iuliana Pintea. Au avut intervenții la obiect,cu lirism și finețe, Camelia Belei, părintele Gheorghe Hodrea, dl. Ioan Ardelean Alexandru, Livia Ciupav Sfârâilă, Brigitte Todoran, Lorena Stoica, dr. Celus Ciobanu, Maria Aiftincăi, Virgiliu Jireghie. Doamna Julia Mihaéla Birta – președinte Autoguvernare Mako Ungaria, a fost de asemenea prezentă și a captat asistența prin pledoaria pentru locurile natale (Alba-Iulia). Conținutul revistei a fost prezentat de Carina A. Baba. Personalitățile celor dispăruți, Doru Dinu Glăvan, Constantin Avădanei și Cristina Duma au fost evocate de Florica R. Cândea, col. Constantin Budereș din Cugir și Ioana Nistor. De asemenea, au fost citite două eseuri evocative transmise prin poșta electronică, semnate de dl. Dumitru Vasile-Cugir și Cecilia V.

În atmosfera specifică unui real Salon boem, fiecare invitat a avut o intevenție  de bun gust și sinceră empatie.

Sunt multe de spus dar o trecere în revistă suplinește inșirarea de cuvinte! O nouă întâlnire va fi Gala Galelor curând!

Onorați să reprezentăm Revista „Magazin Gutenberg”, prin Tipografia care o susține în anul patrusprezece!  La mulți și împliniți ani tuturor! Mulțumiri!

Florica R. Cândea, UZPR Arad

Fotografii: Mircea Boran, Mircea Irimescu

One Comment

Comments are closed.