A.S.R.A. ANUNȚĂ CU TRISTEȚE TRECEREA ÎN ETERNITATE A PROF. UNIV. DR. CORIOLAN PĂUNESCU

Cu adâncă părere de rău anunțăm că profesorul Coriolan Păunescu, s-a stins din viată.

Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România (1994); membru fondator și membru al Comitetului de conducere al Filialei Galați-Brăila a U.S.R., membru fondator al Societății Scriitorilor „C. Negri” Galați (1990); Jurnalist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (1990); Ziarist și manager de presă, Doctor în Științe Agricole și Silvice și lista de specializări și titluri academice continuă.

A fost conferențiar universitar doctor la Universitatea Danubius din Galați iar în acea perioadă i-am fost studentă. Profesor de înaltă ținută academică, pretențios şi „alergic la prostie”, destul de sever dar prețuit și respectat de generații de studenți. Îşi observa atent studenții și nu făcea rabat de la principiile sale.

Există șansa într-o viață de om să întâlnești personalități remarcabile ce pot marca destine, iar eu mă declar o norocoasă că i-am cunoscut personal.

Atunci când printre aceste personalități se numără dascăli de excepție câștigul este extraordinar pentru că zeci de generații sunt atinse de aripa lor de geniu şi traiectoriile se pot schimba radical. Profesorii devin mentori, modele în lumea nemărginită a cunoașterii pentru elevii lor. 

Domnul Coriolan Păunescu a fost un model pentru mine atât prin valoarea sa profesională cât și prin calitățile sale umane.

Îl vom păstra  în memoria noastră!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Daniela Gumann