” Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”

Am început săptămâna cu o surpriză deosebită, primită prin poștă de la distinsul eminescolog Dan Toma Dulciu, pentru care am un deosebit respect și admirație pentru tot ce face și tot ce este.

În numele Asociației Scriitorilor Români din Austria, doresc să menţionez că vă apreciem în mod deosebit pentru contribuţia dumneavoastră valoroasă de cercetare și scoatere la lumina tiparului a idealurile culturale și naționale promovate de Mihai Eminescu.

Vă adresăm cele mai alese gânduri de succes, apreciere şi sincere felicitări pentru munca deosebit de minuțioasă ce ne oferă o mai bună cunoaștere a specificului culturii române, aflate sub semnul universalității mai ales prin opera lui Mihai Eminescu, din care, noi cititorii să avem posibilitatea să ne îmbogățim cultura.

Evident, ştim cu toţii din experienţa proprie că relaţiile culturale se cultivă cel mai natural prin contacte personale, însă deși este la început, Asociația a Scriitorilor Români din Austria, nu contribuie doar la dezvoltarea legăturilor oficiale, ci înlesneşte şi schimbul de valori între indivizi aparţinând unor regiuni și generații diferite. 

Cultura nu se dezvoltă prin soluţii miraculoase, ci necesită timp, efort, pasiune, dăruire, resurse mai ales în vremurile actuale când domeniul cultural este obligat să facă faţă unor provocări şi exigenţe din ce în ce mai ridicate, atât în ceea ce priveşte actul didactic, dar în egală măsură şi în privinţa activităţii de informare.

În acest context, ţin să vă adresez stimate domnule Dan Toma Dulciu, încă o dată cele mai sincere felicitări şi urări de bine, sănătate şi noroc cu prilejul apariției acestui valoros volum de cercetare şi vă urez noi succese şi realizări frumoase.

Daniela Gumann, Președinte al Asociației Scriitorilor Români din Austria

One Comment

  1. Vă mulțumesc pentru gândurile Dumneavoastră, doamnă Daniela Gumann, încredințându-vă de tot respectul meu, de întreaga mea prețuire. Vă admir, totodată, pentru tot ceea ce ați reușit să realizați, nu numai în calitatea dvs. de poet și scriitor, dar mai ales pentru că reprezentați cu demnitate, în Austria și oriunde în lume, valorile autentice ale culturii românești, să păstrați și să dați strălucire tradițiilor țării în care v-ați născut, să fiți un veritabil ambasador al culturii române pe aceste meleaguri. Sunt bucuros să vă fi cunoscut, să fiu membru în asociația pe care o conduceți, mărturisind că sunt fericit de fiecare dată când am prilejul să vă întâlnesc, alături de domnul Constantin Gumann, distins scriitor și om de afaceri român. Am vrut să fie această carte un modest omagiu adus lui Eminescu, cât și o încurajare pentru activitatea celor ce fac sau vor face parte din Asociația Scriitorilor Români din Austria, arătând cum spunea cronicarul: ”Nasc și în Moldova oameni ”. Cu afecțiune, Dan Toma Dulciu, Viena, 14.01.2019

Comments are closed.